maanantai 2. syyskuuta 2013

Tuohesta tuohta?

Koivun tuohesta on tänään uutisoitu ainakin Tekniikka&Talous -sivuilla sekä Ylen tiedeuutisissa. Tuohi sisältää runsaasti betuliinia, noin kolmanneksen kuivapainostaan. Betuliinilla on bakteereja/mikrobeja tappava vaikutus ja se parantaa insuliiniherkkyyttä sekä alentaa veren kolesterolia yhtä hyvin tai jopa tehokkaammin kuin statiini. Uutisissa kerrottiin myös, että
"Rakenteeltaan jo käytössä olevia muistuttavien, uusien antibioottien ongelma on, että bakteerit kehittävät niille vastustuskyvyn hyvin nopeasti. Uuden yhdisteryhmän, betuliinijohdannaisten, käyttöönotto voisi olla ratkaisu tähän resistenssiongelmaan ja auttaa lääkkeitä säilyttämään tehonsa paremmin."
Olisiko suomalaisella koivun tuohella mahdollista tehdä tuohta vaikkapa myös hyvinvointi- ja luontomatkailun osana? Meillä on pakuria, pihkaa, mahlaa ja muuta, mistä tehdään useita terveystuotteita. Ehkäpä tämä tuohi olisi listaan oiva ja eksoottinen lisä menneiden aikojen tuulahduksella.

Suomi voisikin hieman enemmän hyödyntää luontoa ja perinteitä matkailuvalttina. Niin ulkomaalaisille kuin suomalaisillekin ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!